Llazareska Gerovska: Ministria e Drejtësisë do të formojë një grup punues për të ndryshuar Kodin Zgjedhor

“Ministria e Drejtësisë do të formojë një grup punues me 12 anëtarë, 6 prej të cilëve janë parti politike. Shpresojmë që nga mesi i dhjetorit të gjithë do të sjellin nominime dhe ne do të jemi në gjendje ta formojmë atë. Komisioni Evropian gjithashtu shprehu dëshirën për të qenë një anëtar ose vëzhgues i grupit të punës, tha Radmilla Llazareska Gerovska nga Ministria e Drejtësisë, në panelin e diskutimit “Reforma Zgjedhore: Dëshira përballë realitetit”.

Ajo shtoi se mandati është të zbatojë të gjitha mesazhet e OSBE-së dhe të konsiderojë ndryshimin e modelit zgjedhor.

Ministri Mariçiq u angazhua për të bërë ndryshime në Kodin Zgjedhor, unë do të doja të bëja një kod të pastër zgjedhor, por është një proces i gjatë, veçanërisht midis partive politike, ne kemi krijuar një kornizë deri në qershor 2021 dhe ky ligj duhet të kalojë në Parlament deri atëherë, deri në maj të paraqesë një projektligj, i cili shpresoj të hyjë në procedurën parlamentare.

“Për të qenë realist me punën faktike, nuk besoj se do të fillojë para mesit të dhjetorit,” tha Llazareska Gerovska.

This post is also available in: Macedonian