Lufta për ajër të pastër është një luftë e vërtetë, me viktime reale!

Video nga deklarata e pjesëmarrëses në protestën për ajër të pastër që u mbajt gjatë vikendit në Parkun e Qytetit në Shkup.

Bashkëbiseduesja është Italiane e cila është e martuar në Shkup qe 12 vite, ku si pasojë nga ajri i ndotur i është diagnostifikuar bronkoekstazi.

“Unë veç më katër vite për çdo ditë luftoj ta heq atë që më ka hyrë në mushkëritë e mia të bardha. Ajo mbetet, nuk ka lidhje që tani është pranverë. Këtu e kam! E ndjej! Dhe më dhemb. Dhemb kur kollitem, më dhemb zemra! Dhe kjo nuk është metaforë”, thotë ajo.

This post is also available in: MacedonianEnglish