Merrni pjesë në #ObjektiviQytetar dhe fitoni shpërblime

Merrni pjesë në projektin #ObjektiviQytetar, bëhuni pjesë e familjes së gazetarëve qytetarë  që e ndryshojnë shoqërinë anembanë bots. Me videon ose fotografinë tuaj në temën shkejlje të të drejtave dhe lirive të njeriut, keqpërdorime dhe padrejtësi, kontribuoni për institucione më të përgjegjshme dhe më transparente.

Njëkohësisht, bëheni fitues potencial i një nga pesë shpërblimet interesante për gazetari qytetare, të cilat Civili i ndan çdo dy muaj.

Pjesëmarrja mund të jetë edhe anonime. Ndarja e ardshme e çmimeve është më 11 gusht ( e premteA) në hotelin City Park me fillim në ora 11. Afati i fundit për dërgimin e artikujve me foto ose video tregim, është deri të mërkurën, më 9 gusht, ora 17. Artikujt që do të arrijnë pas kësaj date do të merren parasysh për shpërblim në ciklin e fundit për këtë vit, nga fundi i muajit shtatot. Pra, shpejtoni!

Përveç temave të lartëpërmendura, mund të na dërgoni edhe video për iniciativën #KërkojPërgjigje. Ideja e kësaj iniciative është që përmes video ose selfi video regjistrimit, qytetarët të parashtrojnë pyetje deri te politikanë ose persona publikë, ndërsa Civili do ta publikojë në onlajn kanalet e veta. Nëse pyetja është provokuese, ose thjeshtë, qyettarët dëshirojnë të mbeten anonimkë, ekziston opsioni të regjistrohet objekti ose ndonjë situatë, gjatë parashtirmit të pyetjes.

Objektivi Qytetar është projekt i Civilit i cili veç më dy vite u hap mundësi qytetarëve për publikimin e rrefimeve të tyre lirshlm dhe pa censurë. Projekti është i financuar nga National Endowment for Democracy.

This post is also available in: MacedonianEnglish