Ivanovska: Korrupsioni politik është për fitimin e pushtetit me ryshfet të votuesve

Kryetarja e Komisionit Shtetëror për parandalim të korrupsionit, Biljana Ivanovska për CIVIl Media thotë se qytetarët duhet të jenë të lirë që të munden të njohin të vërtetën dhe të vlefshmen, dhe çfarë është e rrejshme dhe korruptuese.

CIVIL Media: Çfarë është korrupsioni dhe si e definojmë korrupsionin politik?

Ivanovska: Korrupsioni politik mund të definohet si dëshirë të fitohet pushteti jo sipas meritës por me anë të ryshfetit të votuesve ose deklarimit para votuesve se janë realizuar rezultate me qëllim të realizohet pushteti. Prandaj themi se pushteti fitohet, demokracia mësohet. Prandaj është e nevojshme të demokratizohen proceset, qytetarët të jenë të lirë që të munden ti njohin vlerat e vërteta dhe ato të rrejshmet dhe korruptivet.

Biljana Jordanovska

Kamera: Atanas Petrovski

Montazhi: Arian Mehmeti