Duhet të dimë se sa jemi që të mundemi të zhvillohemi

Regjistrimi është një operacion i ndërlikuar statistikor. Maqedonia duhet të kryejë një regjistrim. Ajo mbahet në çdo shtet çdo 10 vjet. Ne nuk kemi pasur një regjistrim që nga viti 2002, dhe pa një regjistrim nuk mund të kemi politika të suksesshme në ekonomi, energji, arsim, bujqësi, etj, tha Zoran Angellov, koordinatori i grupit këshillues të LSDM-së, në panelin  e CIVILit “Regjistrimi: Statistikë, jo politikë “.

Ne duhet të dimë se sa jemi në mënyrë që të jemi në gjendje të zhvillohemi. Asnjë regjistrimi nuk duhet të ketë një konotacion politik. Regjistrimi do të tregojë se sa janë në shtëpi dhe sa kanë qenë jashtë vendit për më shumë se 12 muaj. Emigrimi i të rinjve për fat të keq është shumë i madh dhe për këtë arsye duhet të dimë se sa kanë emigruar, në cilën moshë janë dhe të shohim arsimimin e tyre. Në kolonën për përkatësinë etnike, të gjithë do të renditen se si ndihen. Shpresoj për një regjistrim të suksesshëm në përputhje me të gjitha masat e rekomanduara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive dhe të gjithë duhet t’u përmbahen këtyre masave. Shpresoj se nuk do të ketë pengesa dhe unë bëj thirrje për një regjistrim masiv, tha Angellov.

This post is also available in: MacedonianEnglish