VMRO-DPMNE nuk është për bojkotim të regjistrimit, kërkojmë të shtyhet për vjeshtë ose pranverë

"Regjistrimi është thelbësor, e vetmja gjë për të cilën ne si parti nuk pajtohemi është ta shtyjmë atë për shkak të këndvështrimit shëndetësor," tha Marjan Siljanoski, këshilltar nga VMRO-DPMNE, në panelin e CIVILit "Regjistrimi: Statistikë, jo politikë ”në komunën e Gostivarit.

"Pas  pandemisë, numrat po rriten çdo ditë dhe asnjë regjistrim nuk duhet të mbahet gjatë kësaj periudhe. Ka shumë vende që e kanë shtyrë regjistrimin pikërisht për arsye shëndetësore. Të zgjasë regjistrimin në vjeshtë ose në pranverë. Shumë qytetarë pajtohen me ne duke parë mbështetjen që marrim çdo ditë.

Ne nuk jemi për të bojkotuar regjistrimin, sepse na duhet një regjistrim. Debati mbi ligjin e regjistrimit do të përfshinte disa parti politike. Qeveria hodhi poshtë 40 ndryshime nga VMRO-DPMNE. Pajtohem që regjistrimi është një veprim matematik - jo politik.

Për disa ditë, nënshkrimet u mblodhën në Gostivar, në disa aksione që regjistrimi të mbahej në kohën e duhur.

Regjistrimi është një operacion i ndryshëm nga zgjedhjet. Regjistruesit shkojnë në shtëpitë e njerëzve, ndryshe nga zgjedhjet. "Do të kishte më shumë kontakt fizik tani," tha Sijlanovski.

This post is also available in: MacedonianEnglish