Gazetaria qytetare e pushtoi Manastirin

CIVIL – Qendra për Liri, gjatë  vikendit të kaluar në Manastir e mbajti punëtorinë e tretë për gazetarë qytetarë, në të cilën pjesëmarrësit kishin mundësinë të njihen prej afër me gazetarinë qytetare te ne dhe në botë.

Gazetarët qytetarë nga Manastiri dhe Prilepi përmes pjesëmarrjes në këtë punëtori kontribuojnë ndaj informimit objektiv, dukë i përdorur përfitimet teknologjike të kohës së re dhe duke punuar në tema aktuale në nivel shtetëror.

Ligjëruesit nga ekipi i Civilit në mënyrë inovative arritën ta afrojnë gazetarinë qytetare deri te pjesëmarrësit, si edhe një tentim për valën e re të lirisë së mediave e cila do ta promovojë informimin objektiv dhe të pacensuruar.

Projekti “Objektivi qytetar” është i mbështetur nga National Endowment for Democracy.

This post is also available in: MacedonianEnglish