Tërbimet në shkollat duhet të ndalen, ndërsa të involvuarit të përgjigjen sipas ligjit

CIVILi shpreh shqetësimin të madh për përmbajtjen e postuar në profilin e Instagram “Crazy School Video”. Lajmet e fundit për sjelljen e nxënësve në shkolla në të gjithë vendin duhet të merren shumë seriozisht dhe institucionet duhet t’u përgjigjen menjëherë dispozitave ligjore. Anshtë i nevojshëm një hetim urgjent për motivet dhe sfondin e kësaj serie incidentesh.

Kërkojmë që administratorët e këtij profili të gjenden urgjentisht, si dhe të gjithë ata që janë të përfshirë në incidente të regjistruara dhe të postuara në rrjetet sociale.

Në të njëjtën kohë, ne u bëjmë thirrje drejtorëve të shkollave, pedagogëve, psikologëve dhe shërbimeve profesionale, si dhe këshillave të prindërve, të ndërmarrin veprime urgjente, duke përfshirë krijimin e grupeve të punës që do të ofrojnë zgjidhje urgjente dhe efektive për të kapërcyer këtë ngjarje fatkeqe. Kjo përfshin marrjen e masave disiplinore vendimtare dhe të ashpra për të gjithë personat e përfshirë, por gjithashtu inicimin e hetimeve dhe sanksioneve ligjore për të gjitha ato incidente që kanë mundësuar, motivuar ose dështuar të përgjigjen në mënyrë të duhur për përgjegjësitë e tyre.

Ne i nxisim prindërit që të angazhohen seriozisht, të bashkëpunojnë me shërbimet profesionale dhe institucionet kompetente siç është policia dhe prokuroria publike dhe të angazhohen në zgjidhjen e këtij problemi.

Ne gjithashtu i bëjmë thirrje Ministrisë së Arsimit dhe Inspektoratit Shtetëror të Arsimit që të angazhohen urgjentisht në trajtimin e këtij kërcënimi.

Është shqetësues edhe fakti që në disa nga videot që tregojnë sjelljen e keqe të nxënësve, janë prezentë edhe profesorët. Kjo torturë e shokëve të klasës dhe profesorëve duhet të ndalet, dhe ata që janë të përfshirë duhet të mbajnë përgjegjësi të plotë. Nuk guxojmë të heshtim përballë një sjelljeje të tillë të egër.

Ekipi i Komunikimeve CIVIL

This post is also available in: MacedonianEnglish