Dëshmi për ryshfet ndaj votuesve

Një gazetar qytetar i cili ka shprehur dëshirë të mbetet anonim, ka dërguar video dëshmi nga dita e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të mbajtura më 11. 12. 2016. Në bisedë me një qytetar i cili ka qenë dëshmitar kur është kryer ryshfeti ndaj votuesve, ai i zbulon mënyrat me të cilat është kryer ryshfeti ndaj votuesve të Kumanovës dhe rrethinës, në ditën e heshtjes parazgjedhore dhe në ditën e zgjedhjeve.

Dëshmitari tregon se si për votat e një familjeje janë dhënë prodhime ushqimore dhe 50 euro për shtëpi.

This post is also available in: MacedonianEnglish