Сведоштво за поткуп на гласачи

Граѓански новинар кој сакаше да остане анонимени испрати видео сведоштво од денот на предвремените парламентарни избори одржани на 11.12.2016 година. Во разговор со еден граѓанин кој бил сведок на вршењето поткуп на гласачи тој ги открива начините на кои на денот на предизборниот молк и на денот на изборите се вршел поткуп на гласачи во Куманово и околината.

Сведокот раскажува како за гласовите на една фамилија се давале прехрамбени продукти и 50 евра од куќа.

This post is also available in: AlbanianEnglish