CIVILi me panel diskutimi "Regjistrimi: Statistikë, jo politikë" në Shkup

CIVILI organizon panel diskutimi “Regjistrimi: Statistikë, jo politikë”, të martën, 30 mars, në hotelin Park&Spa Rezidence, Shkup, me fillim në ora 13. Pjesëmarrës  në panelin do të jenë Apostoll Simovski, drejtori i Entit Shtetëror për Statistikë, profesoresha Mirjana Najçevske, eksperte për të drejtat e njeriut, Sllavjanka Petrovska, deputete në Kuvend dhe anëtare e LSDM dhe Ljupço Zikov, kryeredaktor në “Kapital”. Moderator i panelit do të jetë Xhabir Deralla, CIVIL.

Në pajtim me masat për mbrojtje nga Kovid -19, paneli do të mbahet pa publik, por do të transmetohet drejtpërdrejt në Fejsbuk faqen e CIVILit, ndërsa përmbajtjet që do të dalin nga paneli, do të botohen në platformën mediatike në gjuhën maqedonase, shqipe dhe angleze. Video artikuj do të botohen edhe në kanalin YouTube të CIVILit. Si zakonisht, redaksitë me të cilat CIVILi ka bashkëpunim, janë të ftuara ti marrin të gjitha përmbajtjet mediatike me atribuim dhe vegëz.

Në fokusin e panelit, një ditë para fillimit të procesit të regjistrimit, nuk është vetëm nevoja për ndarje të politikës nga statistika, por edhe të drejtojë apel regjistrimi të zbatohet si operacion statistik. Për publikun është e rëndësishme të informohet se çfarë mund të presin nga procesi i regjistrimit, protokollet e sigurisë në aspektin e pandemisë me Kovid-19, ndërsa do të flitet edhe për domethënien e regjistrimit në nivel lokal dhe nacional.

Paneli do të zgjasë rreth një orë e gjysmë. Gjatë diskutimit, ekipi i CIVILit do ti ndjek reagimet dhe pyetjet në rrjetet sociale dhe një pjesë nga ato do ti përcjell te pjesëmarrësit në diskutim.

Ngjarja është pjesë e projektit “Objektivi qytetar”, i financuar nga Fondacioni Nacional për Demokraci ( National Endowment for Democracy) nga SHBA.

 

This post is also available in: MacedonianEnglish