NSDP: Të shohim kush sa vlen

“Ka ardhur koha ta ndryshojmë modelin zgjedhor, edhe këtë edhe atë të mëparshmin, veçmë e dhanë kontributin e tyre, vlerëson Vlladimir Trajkovski nga NSDP.

 

“Angazhohemi për reformë urgjente të modelit zgjedhor dhe vlerësojmë se ky model do të jetë më i mirë për partitë më të vogla, sepse 20, 30 ose 40 mijë vota do të shkriheshin në mandate dhe do të arrinin rëndësi politike. Kështu do të shohim se kush sa vlen”, vlerëson Trajkovski.

Ai thekson se ndryshimi i modelit zgjedhor nuk guxon të jetë lojë fëmijësh, por në procesin duhet të kyçen ekspertë, profesorë dhe akademikë.