Memedi: Ne nga Aleanca e mbështesim këtë regjistrim dhe kemi përshtypjen se ky regjistrim do të realizohet në vend

-Kur filloi regjistrimi për diasporë, qytetarët nga jashtë më kontaktuan që regjistrimi filloi shumë kaotikisht. Ne po ndihmojmë si parti politike që të kemi sukses në regjistrimin e qytetarëve që jetojnë jashtë", thotë Besim Memedi, Kryetar i Këshillit Komunal të Gostivarit në panelin e  CIVILit "Regjistrimi: Statistikë, jo politikë", i cili u mbajt në Gostivar më 11 mars 2021.

Në fjalimin e tij, Memedi iu referua 3 pikave kryesore si votimi i regjistrimit, aspekti politik dhe së fundmi pjesa shëndetësore.

“Që kur është miratuar ligji që do të kemi regjistrim, kemi pasur 2 takime në komunën e Gostivarit. "Të them të drejtën, ne nuk kemi pasur një pikë të tillë diskutimi në këshill sepse këshilli nuk ka një autoritet të tillë."

"Nga pikëpamja politike, unë i përkas partisë Aleanca për Shqiptarët. Ne nga Aleanca e mbështesim këtë regjistrim dhe kemi përshtypjen se ky regjistrim do të realizohet në vend ”, tha Besim Memedi.

Nga aspektet shëndetësore, ai u pajtua me kolegun e tij Marjan Siljanoski.

"Kolegu im ka të drejtë që numrat e Kovid 19 po rriten, por nëse shohim se kur u miratua ligji, Maqedonia ishte në kohën e valës së dytë të pandemisë për të thënë me kusht, por tani ka përsëri një rritje dhe ne mund të hyjë në valën e tretë. "Por unë nuk jam dakord me kolegun tim Siljanovski që ai duhet të bojkotohet, njerëzit duhet të motivohen për të realizuar këtë regjistrim, por sipas masave të rrepta të protokollit."

Memedi si mjek sugjeroi që kur shtëpitë të vizitohen për regjistrim, natyrisht do të ketë një pasqyrë në të cilën shtëpitë ka pacientë me KOVID-19, në ato familje, ai apelon që të shkojnë me të gjitha masat parandaluese mjekësore.

This post is also available in: Macedonian