Kërcënime me vdekje kundër CIVILit, fushata vazhdon me vite, institucionet heshtin

Këtë mëngjes, një person që nuk donte të prezantohej, u lajmërua dy herë në telefonin fiks të CIVILi dhe drejtoi kërcënime me vdekje për organizatën, e cila ka dy dekada që promovon dhe mbron të drejtat dhe liritë e njeriut, lirinë e shprehjes, të drejtën e votës dhe sigurinë shoqërore. dhe të drejtat e punëtorëve.

Në deklaratën e tij anonime, personi që bëri kërcënim, ndër të tjera, tha: “Do të shihni kur të shkatërroj jetën tuaj”. Identifikuesi i aparatit telefonik  i CIVILit zbuloi numrin e telefonit celular nga i cili u shfaq personi që dërgonte kërcënime për jetën e njerëzve të CIVILit .CIVILi raportoi rastin e vandalizmit në stacionin policor 1 (Beko) dhe raportoi kërcënimet në telefon në numrin e telefonit 192, dhe ngriti akuza përkatëse në komisariat gjatë ditës.

Kjo nuk është hera e parë që CIVILi është shënjestra e sulmeve të dhunshme me gjuhë urrejtjeje, lajme të rreme dhe kërcënime për jetën.Javën e kaluar, selia e CIVILit u vandalizua, tabela e  CIVILit u përmbys dhe mbi të u vendos një lopatë, dhe dera e përparme u dëmtua. Pas ngjarjeve të 27 Prillit në Parlament në vitin 2017, pati një vjedhje në selinë e CIVILit kur kompjuterët, pajisjet dhe një arkiv elektronik u vodhën. Hajdutët ndoshta nuk e dinin që të dhënat e ndjeshme ishin të sigurta dhe nuk do të zbuloheshin kurrë. Megjithatë, megjithëse gjurmët e gishtërinjve dhe provat e tjera u morën nga vendi i ngjarjes, çështja nuk u zgjidh kurrë.

Në rrjetet sociale, por edhe në media, zyrtarë të partive politike, gazetarë, redaktorë, drejtorë të institucioneve publike, dhe madje edhe një gjeneral, të gjithë afër strukturave me një ideologji të theksuar të krahut të djathtë, vazhdojnë fushatat me lajme të rreme dhe gjuhë urrejtjeje. disa prej tyre gjithashtu bëjnë thirrje për dhunë dhe eleminim fizik të kreut të CIVILit dhe vetë organizatës. Institucionet, si dhe organizatat e shoqërisë civile, deri më tani nuk kanë treguar asnjë interes të paralajmërojnë, parandalojnë ose sanksionojnë këto sulme, të cilat kanë vazhduar për më tepër se një dekadë.