Lajme të rreme për analizën e rezultateve paraprake të zgjedhjeve

Dy net më parë, portali në internet “Portalb” publikoi një analizë të rezultateve paraprake të rezultatit të mundshëm të votimit, dhe ate për disa nga partitë politike që garojnë për vendet e deputetëve në zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do të mbahen më 15 korrik. Analiza është përgatitur nga Robert Nesimi, një analist politik.

Portalet, të afërta një partie të caktuar politike, kanë publikuan analizën, por ato treguan rezultate të numrit të mandateve të marra, në favor të partisë që i kontrollon ato, d.m.th të ndryshme nga ato të treguara në analizën e Nesimit.

Në periudhën parazgjedhore, ekziston një aktivitet në rritje i disa portaleve të Internetit, përmbajtja e të cilave ka për qëllim ekskluzivisht përhapjen e lajmeve të rreme dhe dezinformatave, me qëllim për të krijuar një imazh të shtrembëruar të strukturave të caktuara politike para publikut.

Ekipi monitorues CIVIL-it çdo ditë zbulon dhe arkivon gjuhën e urrejtjes dhe ekspozon lajme të rreme dhe dezinformata dhe boton disa prej tyre në platformën e tij mediatike.

 

Ekipi monitorues i CIVIL-it