Director or indoctrinator?!

The pressure and abuse of minors does not seem to stop. In the context of the everyday protests “For a Joint Macedonia”, there is information coming from several secondary schools in Macedonia that students are being forced to participate at the protests. A citizen journalist sent us a video from the secondary school “Mirce Acev” in Prilep, which shows the school director convincing the students to go to protests. At one moment, his speech on the justification and need of activating the secondary students is disrupted by a student’s comment who says: “Director, it is a shame for you to be giving us political speeches in an educational institution”.

Крајниот стадиум на лудилото? Дали е тој истиот директор кој мене ми држеше предавање дека вујкото на Блаже Конески бил четник и го нарече благо предавник како и неговиот партиски колега Антонио Милошоски, кој Конески го нарече "џуџето од Небрегово"?Директоре, ослободувањето од часови за партиски собири на малолетни лица е КРИВИЧНО ДЕЛО, а исто така и заканата кон Професорите да ги ослободуваат децата од настава. На нас социјалдемократите Македонија ни е исто толку татковина колку и вас, и вие не сте патриоти, туку заштитници на криминал кој е направен во предходниве 10 години од гарнитурата на чело со вашиот бивши премиер. И да знаете, вие што се обидувате да го штитите кримналот со вакви дела кој сносуваат кривична одговорност, И ВИЕ ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ И ПЛАТИТЕ!Драги професори кој се спротиставувате на овие партиски полтрони, издржете уште малку затоа што нивниот крај се гледа, тука е! Уште малку и цел образовен систем ќе биде реформиран. Сите партиски послушници и бранители на овој криминал че се повлечат, че разберат дека биле на погрешна страна и повторно ќе се гради едни опшество за сите подеднакво, без насилство, без национализам, туку со разум и знаење.А господине директоре, знамето, химната, јазикот НИКОЈ НЕМОЖИ ДА ГИ СМЕНИ, а ако некој сака тоа да го направи треба и 2/3 мнозинство во парламентото ако не знаевте, така само можи да се смени законот, а тоа биди сигурен дека СДСМ нема да го дозволи.А да, директоре ко че се вратам Прилеп би ми било драго едно кафе в гимназија да се напиеме, со мала дискусија околу овие протести и протестите против екстерното тестирање.ПС: на Девојкиве-херои им спуштам капа!ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ!!!!

Публикувахте от Darko Gjorgjioski в 15 март 2017 г.

“Because I have spent four years in this school, here is an example of what the director of the high school does. The entire text that is written by my friend is true. The man is a history professor and you can only imagine what kind of propaganda and brainwashing there is(was) from the first year in high school”, stated the citizen journalist who wanted to remain anonymous.

Citizen journalists are constantly reporting on the abuses of the institutions, and through them also the abuse of minors.

As a reminder, part of the stories that were awarded within the framework of the “Civic Lenses” project, especially during the election period last year, were on the abuse of children for political and party purposes.

 

This post is also available in: MacedonianAlbanian