Политичка злоупотреба на малолетници и во Македонски Брод!

На митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Македонски Брод одржан на 26-ти ноември, со партиски обележја, транспаренти и знамиња се забележани двајца малолетници, кои, според граѓанскиот новинар, биле ангажирани и за други партиски активности. 

15168696_663681040477882_5024321799957679217_o

На фотографијата што ни ја испрати граѓански новинар кој сакаше да остане анонимен, меѓу членовите на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во Македонски Брод, се и малолетните лица.

Граѓански новинари и досега известуваа за ЦИВИЛ, за случаи во кои подмладокот на некоја партија, и на ваков начин регрутира малолетници и ги „подготвува“ за влез во партијата.


 

clp