SKEN - video magazinë politike: Përfshirja mes deklaratave dhe realitetit

Ligji i ri për arsimin fillor u fuqizua në fillim të vitit të ri shkollor. Ky ligj parashikon përfshirje të plotë të personave me nevoja të posaçme arsimore në sistemin e rregullt arsimor.

A është e gatshme shoqëria jonë për përfshirje të plotë? A është i gatshëm sistemi t’u përgjigjet detyrave të parashikuara me ligjin e ri? Cilat hapa janë të nevojshme për implementim të plotë të ligjit?

Për këto, dhe shumë pyetje tjera, në këtë episod të Skenit, bisedojmë me profesoreshat Mirjana Najçevska dhe Jasmina Troshanska.

Skanon: MAJA  IVANOVSKA

Ekipi: Angella Petrovska, Biljana Jordanovska

Konsulent: Zoran Ivanov

Kamera: Dehran Muratov, Arian Mehmeti, Atanas Petrovski

Montazhi: Arian Mehmeti