Нема омлет без кршење јајца

Никој од иницијаторите за рушење на Владата јасно не кажува што мисли да прави „денот потоа“. Напротив, ако какофонијата околу создавањето на мнозинството за рушење на власта е донекаде и разбирлива, тогаш конфузијата во којашто тукушто – со претпоставка дека Владата е веќе падната – влегуваме, е тотална!