Më tepër se një konferencë për shtyp zakonshme e CIVILit, pa kokteje dhe ahengje

Pse dhe si u formua CIVILi në vitin 1999? Cilat janë përcaktimet themelore dhe struktura e organizatës? Pse shënimi i 20 vjetorit nga themelimi i organizatës nuk do të mbahet me ahengje dhe kokteje, por me ngjarje për tema aktuale? Cilat ngjarje organizohen në ditët e fundit të nëntorit dhe gjatë dhjetorit?

Këto janë pyetjet të cilave do t’u përgjigjet CIVILi në  konferencën për shtyp  (e diel, 24 nëntor), në  hotelin City Park  (te komuna Qendër)  me fillim në ora 12. Takimi me mediat mbahet me rastin e  numrit të madh të ngjarjeve që organizohen deri në fund të dhjetorit.

Konferencë e madhe me pjesëmarrje  të presidentit Stevo Pendarovski dhe ekspertët dhe liderët më të shquar të shoqërisë qytetare, do të mbahet më 29 nëntor në Muzeun e Qytetit të Shkupit. Sasho Ordanoski, Mirjana Najçevska, Aleksandar Krzhallovski, Fani Karanfillovska Panovska, Albert Musliu, Savka Todorovska, Ibrahim Mehemeti dhe liderë tjerë të njohur të shoqërisë qytetare janë në listën e deri tani të konfirmuarve në konferencë. Konferenca do të zgjasë vetëm dy orë, sepse  organizatorët nga pjesëmarrësit kërkojnë t’i paraqesin qëndrimet e tyre në jo më tepër se 180 sekonda.

Mes aktiviteteve tjera që do të mbahen në këtë periudhë, CIVILi do të mbajë edhe panel diskutimi me rastin e 3 Dhjetorit, Ditës Ndërkombëtare për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. Festivali i Lirisë është ngjarje multimediale me rastin e 10 Dhjetorit, Ditës ndërkombëtare për të drejtat e njeriut. Më tej, CIVILi do të flasë edhe për luftën kundër korrupsionit, procesin zgjedhor, sfidat dhe perspektivat e Maqedonisë së Veriut në pritje të vitit 2020.

Si zakonisht, përveç për mediat, konferenca e nesërme është e hapur edhe për të gjithë qytetare/ët e interesuar.

Ekipi i CIVILit për komunikim

                                                                 KLIKO PËR FB NGJARJE

This post is also available in: MacedonianEnglish