Gjuhë e urrejtjes: “Një votë për Zaevin është një votë për një kryeministër sh….”!

Personi Nikolla Pejovski përhap gjuhë të urrejtjes në Facebook. Ai postoi një status në profilin e tij në Facebook: “Një votë për Zaevin dhe LSDM është një votë për një kryeministër shqiptar (shiptar)!!! Epo, çorbë, Maqedonas”.

Nën statusin e tij ka disa komente që gjithashtu vazhdojnë të përhapin gjuhën e urrejtjes në baza partiake, etnike dhe fetare.

 

Nuk ka asnjë informacion për të në profilin e tij në Facebook (nga është, çfarë bën) dhe e vetmja gjë që mund të konkludohet sipas fotove dhe statuseve të publikuara është që ai është anëtar ose aktivist i VMRO-DPMNE-së.

Anëtarët e VMRO-DPMNE përhapin lajme të rreme dhe dezinformata, të mbështetura nga gjuha e urrejtjes. Siç duket për shkak të mungesës së ideve, anëtarët dhe simpatizantët kanë frikë se nëse nuk votojnë për VMRO-DPMNE, d.m.th nëse votojnë për ndonjë parti tjetër, atëherë do të ketë një kryeministër shqiptar.

Përndryshe, LSDM dhe Besa garojnë së bashku në zgjedhjet e 15 korrikut, që është koalicioni i parë parazgjedhor midis partive nga blloku maqedonas dhe ai shqiptar. Kreu i LSDM-së Zaev, para pak kohe hodhi poshtë idenë e BDI-së.

Ekipi monitorues i CIVILit