CIVILi e dënon gjuhën e urrejtjes dhe dhunën: Qëndrimet mbrohen me fakte, jo me dhunë!

CIVILi dënon ashpër gjuhën e urrejtjes, veprat nga urrejtja dhe dhuna të cilat dalin nga mos aftësia ose pa përgatitja të debatohet me argumente në opinion. Pa marë parasysh “anën” nga e cila vijnë paraqitjet destruktive në shoqëri dhe në skenën politike, pa marë parasysh se vallë bëhet fjalë për incidente politike, etnike ose të motivuara nga religjioni, ata nuk mundet dhe nuk guxojnë të arsyetohen dhe heshten.

CIVILi, i cili edhe vetë është cak e sulmeve shumë vjetore dhe të përditshme me gënjeshtra, shpifje, gjuhë të urrejtjes dhe kërcënime për jetën përfaqësuesve të tij dhe aktivistëve, gjithmonë pa përjashtim I dënon iniciatorët, porositësit dhe kryesit e këtyre veprave.

Edhe në rastin me Ljupço Palevskin I cili, sipas informative në opinion, është sulmuar dhe rrahur para shtëpisë së tij, CIVILi shpreh brengosje dhe dënim, dhe kërkon prej institucioneve t’i zbulojnë dhe sanksionojnë kryesit e këtij akti dhunues.

Dhuna dhe gjuha e urrejtjes asnjëherë, në asnjë kusht, nuk janë përgjigje e përshtatshme për asgjë. Qëndrimet mbrohen me fakte, jo me dhunë!

Ekipi i CIVILit për komunikime

This post is also available in: MacedonianEnglish