СКЕН: Одговорноста, етиката и професионализмот во медиумите наспроти лажните вести и говорот на омраза

Како против лажните вести, дезинформации и говор на омраза, како да го вратиме сјајот на новинарството и професионализмот во медиумите кои ќе бидат одговорни, како пред себе, така и пред јавноста, беше тема на која разговаравме со новинарите Зоран Иванов, Војо Маневски, Иван Бојаџиски и Џабир Дерала од ЦИВИЛ.

Во оваа издание на СКЕН – политички видео магазин зборуваме за Одговорноста, етиката и професионализмот во медиумите наспроти лажните вести и говорот на омраза.

Б. Ј.

камера и монтажа: Ариан Мехмети

This post is also available in: Albanian