Reagimi i Petrovskës: Liria e shprehjes nuk është vepër penale

Zëvendës Ministrja e punëve të brendshme, Sllavjanka Petrovska ka reaguar ndaj veprimeve të policisë së mbrëmshme dhe theksoi se ajo nuk do të lejojë që të përhapen gënjeshtra dhe të pavërteta, as të ngulfasë lirinë në asnjë mënyrë, pas arrestimit të djeshëm të drejtorit të kopshtit zoologjik të Shkupit, Gjorgji Galetanovski, sepse ai shkroi në Facebook se ata që do të rrethojnë numrin e njërës prej partive në fletëvotim për të shlyer “së Veriut”.

“Në rastin e Facebook dhe Twitter, postimet që lidhen me votimin e të gjithë publikut është e qartë se këto janë postime qesharake në të cilat nuk ka asnjë veprë penale. Kjo është pikërisht ajo që është regjistruar nga oficerët e policisë. Ne jetojmë në një shtet demokratik ku liria e shprehjes nuk është krim. Dhe do të qëndrojë kështu”, ka shkruar Petrovska në profilin e saj në Facebook.

Sidoqoftë, policia nën udhëheqjen e Ministrit teknik të Brendshëm, Nake Çulev, deri më tani nuk ka reaguar për statusin e publikuar të një zëdhënësi dhe mbështetësi të një partie të caktuar politike, i cili shkruajti në profilin e tij në Facebook: “Voto për numrin (), dhe rrethojeni në vletëvotimin aty ku shkruan ‘së Veriut’, në mbështetje të politikave të Sevexhane”.

Gjithashtu, policia nuk ka reaguar ndaj statusit në Facebook të një gazetari, detyra kryesore e të cilit është të informojë qytetarët, por ai ka shkruar: “E rëndësishme: Për të mbështetur koalicionin …….., përveç numrit (), duhet të rrethohet edhe “së Veriut” në pjesën e sipërme të fletës së votimit ku shkruan “Republika e Maqedonisë së Veriut”!

Në këtë moment ai nuk ka më statusin e profilit të tij në Facebook.

Ministri Teknik i Brendshëm, Nake Çulev, po zhvillon një fushatë politike gjatë heshtjes së zgjedhjeve, dhe shkruan në profilin e tij në Facebook: “Qeveria e udhëhequr nga Oliver Spasovski është duke u përgatitur për një ryshfet zgjedhor dhe në atë drejtim sot, në kohën kur disa qytetarë ushtrojnë të drejtën e votës, 20 vendime dhe urdhra për shpërndarje të punonjësve në Ministrinë e Brendshme u anuluan, e që ishin të nënshkruara nga unë… 20 oficerë policie më pak nuk janë asgjë kundër dëshirës dhe vendosmërisë së fuqishme për t’i dhënë fund punës kriminale të LSDM-së.”

Xhabir Deralla nga CIVIL-i në njërën nga video kolumnat PA FILTER, parashtron pyetjen: Sa ministri të brendshme ka në vendin tonë?

Ekipi monitorues i CIVIL-it regjistron të gjitha shkeljet e heshtjes së zgjedhjeve.

Ekipi monitorues i CIVIL-it