Magazinë politike - SKEN: Politika qytetare në kohë pandemie

Edicioni i kësaj magazine politike ka të bëjë me Festivalin “Dita e shoqërisë qytetare”, në organizim të CIVIKA Mobilitas në të cilin morrën pjesë mbi 80 organizata, duke e përfshirë edhe CIVILin.

Festivali u mbajt në kushte pandemie, dhe njëkohësisht i kremtoi sukseset e organizatave që mbetën aktive dhe të pakursyera në mbështetjen e tyre në krizën shëndetësore.

Shoqëria qytetare dhe krijimi i politikave dhe praktikave qytetare që do të kenë ndikim të fuqishëm në përmirësimin e ngjarjeve shoqërore në vend, veçanërisht në kushte të krizës shëndetësore, ishin dhe do të mbeten prioriteti kryesor I programit të CIVIKA Mobilitas.

Biljana Jordanovska