За Бугарија, по стоти пат: врзете ги појасите!

Кај меѓународните односи има еден добро познат принцип: еден е „маневарскиот простор“ кога се заканувате со вето, но кога ќе го спроведете, поголем дел до тежината за објаснувања и „правдања“ паѓа врз тој што ветото го употребил... Освен ако, евентуално, баш не сте постојана членка на Советот за безбедност на ОН. Последен пат кога проверував, Бугарија не е