„Кратки нозе“ #19: Дезинформации за трагичната автобуска несреќа во Бугарија

Овие „Кратки нозе“ ги посветуваме на дезинформациите кои, за жал, не изостанаа ниту за трагичната несреќа на автопатот Струма во Бугарија, во која загинаа над 40 луѓе, а која очекувано и оправдано, ја преокупира јавноста со денови.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети

Стручен соработник на сценарио: Жарко Трајаноски

Соработка на содржините: Мониторинг тим на Цивил