Корубин: Сè помалиот интерес за гласање е рефлексија на сè поголемата недоверба во политичарите

Во ДИСТРИКТ на Цивил Прес Студио – интервју на Зоран Иванов со м-р Никица Корубин, археолог, историчар на уметноста, граѓанска активистка и остроумна колумнистка. Таа во Дистрикт зборува за: Политиката и науката, партиските – левица, центар и десница, партиите и идеологиите, ЕУ интеграциите и соседите, бугарско – македонскиот ќорсокак, изборите и гласачите.

камера: Атанас Петровски
монтажа: Ариан Мехмети