ЦИВИЛ Млади апелираат за помош на семејството Стефановски

ЦИВИЛ Млади ги повикува сите што имаат можност да помогнат на семејството Стефановски од Куманово. Трите сестри и братот се работно неспособни и живеат во куќа без покрив и во распаѓање. 

Во Министрството за труд и социјална политика ниниот случај е сè уште на чекање. Тие немаат нкаквифинансиски средства. 

 

Затоа секој кој има можност да придонесе им да се помогне со облека, храна, лекови или пак парична помош.

Доколку имате желба и можност да помогнете на Душко, Весна, Богоротка  и Ванка или пак доколку ви се потребни повеќе информации можете да ја побарате Анета на 075 211 145 или Весна, една од сестрите на 077 834 264.
Д.Стојановски