Се тресеше гората, се роди глувче!

Оваа опозициска иницијатива пропадна токму заради тоа што нејзините квазимодо „составни делови“ поим немаа што да прават со власта, дури и да успеаја да ја срушат постоечката. Арно што некому му текна, макар и во претпоследен момент, дека за таква бесмислена авантура не треба да има мнозинство во Собранието