“Skuadra e ekzekutimit” e Apasiev-it me kërcënime

Pasi që lideri i “E Majta”, Dimitar Apasiev, u ankua se kishte marrë kërcënime, Marijan Kamillovski në profilin e tij në Facebook, u kërcënua me armë në dorë se “Apasievi nuk është vetëm”: “Ju lutem që të mos i kërcënoheni Apasievit dhe familjes së tij… Ai nuk është vetëm dhe publiku është me të… Mos t’ju dalim ne dhe t’ju q*** n*** në p*** komuniste…

Kamillovski është anëtar i Partisë Popullore Maqedonase dhe mbështetës i “Bojkotoj”, dhe njoftimi i tij u nda nga tre persona, njëri prej të cilëve është Vlatko Ute i cili shkruan: “Amerika po përgatitet për një luftë qytetare. Duket sikur diçka po përgatitet edhe këtu.”

Jordan Stojanovski komenton: “Nënën e tyre komuniste të prishur! Vetëm shpatë për ta!”

 

Nën këto dy njoftime me të njëjtin mesazh, ka më shumë komente, dhe Kamillovski mburrej se ai “godit mirë” dhe se fotografia ishte nga klubi i xhirimeve “Kale”. Ai shton se, megjithëse është një “i djathtë”, ai nuk do të lejojë askënd të kërcënojë “Apasievin nga e majta”, sepse ata kishin të njëjtat pikëpamje dhe interesa kombëtare.

Disa ditë më parë, Xhabir Deralla parashtroi publikisht disa “Pyetje për Apasievin se si synon të kryejë ekzekutimin”, dhe ndër pyetjet e bëra janë këto:

 

Cilin saktësisht keni ndërmend të ekzekutoni dhe në çfarë mënyre?

Cilat janë akuzat ndaj të cilave ju do të ekzekutoni njerëz dhe kush, me cilën procedurë i dha ato aktgjykime?

A përfshin gjykata juaj një mundësi për të apeluar dhe brenda çfarë afati kohor, në cilat kushte?

A po planifikoni të goditni me pushkë, pistoletë apo armë automatike?

A ka njerëz në partinë Tuaj që janë të armatosur?

Nëse ka njerëz në partinë tuaj që janë të armatosur, ju lutemi të na përgjigjeni: çfarë lloji armësh kanë dhe a kanë licenca për armë zjarri?…

Deri më tani, Apasievi nuk i është përgjigjur pyetjeve të bëra publikisht, por ai padyshim ka një “skuadër ekzekutimi” që është e gatshme dhe e stërvitur për të ekzekutuar ato që do ta kundërshtojnë!

Duke pasur parasysh seriozitetin e kërcënimeve, Redaksia vendosi të mos zbulojë identitetin e autorëve të disa prej këtyre teksteve. Njëkohësisht, CIVIL-i u bën thirrje autoriteteve që menjëherë të ndërmarrin masa ligjore për të parandaluar dhunën nga grupe dhe individë të caktuar.

Redaksia