СКЕН – политички видео магазин: 27 април, обид за убиство на демократијата

Датумот 27 април 2017 година или „Крвавиот четврток“ ќе остане запаметен како ден кога врз Собранието се изврши организиран и крвав напад со кој требаше да се спречи транзицијата на државата од заробена во демократска. Тоа е датум што не смее да се заборави, за да не се повтори никогаш повеќе.

 

Ова издание на СКЕН – политички видео магазин на ЦИВИЛ МЕДИА е придонес кон тој незаборав.

Авторска екипа: Маја Ивановска, Дијана Тахири, Џабир Дерала

Монтажа: Ариан Мехмети