Лажна вест дека продолжува школската година

Министерот за образование и наука, Арбр Адеми на својот Фејсбук профил објави дека на социјалните мрежи се шири фотографија дека наводно Владата донесе уредба за продолжување на школската година.

Учениците во основните и средните училишта како и факултетите, не одат на настава откако СЗО прогласи пандемија. Учениците и студентите наставата ја следат он-лајн.

Д.М.