ДИК: Барањето на Чулев не претставува конкретен акт поврзан со изборите

„ДИК нема овластувања да дава оценки за поединечни акти, тоа е надлежност на судот, надлежностите на министрите не е на ДИК туку на Закон за Влада, што треба да ги почитува, наместо да се наоѓаме во ситуација ДИК да одлучува… сметам дека ваквото барање не преставува конкретен акт поврзан со изборите“, изјави Борис Кондарко на денешната седница на ДИК по барањето од Чулев за шеф на СВР -Скопје.

Одлуката беше едногласно усвоена од членовите на Државната изборна комисија.