Скен- политички магазин: Пресудни денови на парламентарниот состав – да се биде, или не?

Време на конечни одлуки, но и време на целосно разоткривање. Законот за ЈО, кој ВМРО-ДПМНЕ го попречува цела една година, стана своевиден симбол за упорната борба да се гради правна држава, за предолго очекуваната правда.

Дали конечно ќе се донесе веќе фамозниот Закон за обвинителство? Кој го попречува? Зошто го попречува? Зошто треба да се донесе? Дали ќе бидеме сведоци на уште едно од серијата уривања на правниот поредок…

Во денешното издание на Скен телеграфски ги поминуваме болните точки со кои се соочува општеството како сведок и жртва на еден режим кој како што се чини, се уште бара простор за маневрирање.

Дијана Тахири во соработка со Владимир ПерчуклиевскиЏабир ДералаБиљана ЈордановскаДехран Муратов

 


Сите права се задржани.  Услови за користење, авторски права и заштита на приватноста.