Qytetarët e Shtipit në aksion gazetar

CIVIL – Qendra për Liru u bën thirrje qytetreve dhe qytetarëve të Shtipit të paraqiten në punëtorinë për gazetari qytetare që do të mbahet më 10 maj nga ora 12 deri në ora 16 në Shtip dhe të ndikojnë në mënyrë aktive mbi ndryshimet shoqërore në nivel lokal dhe nacional. Passeminarit të suskesshëm që u mbajt në mars, Civili përsëri organizon punëtori edhe për dhjetë qytetare dhe qytetarë të interesuar.

Pas pjesës teorike të trajnimit, gazetarët qytetarë do të kenë pun[ praktike me regjistrim të cideo tregimeve, fotografim, anketim...pas të cilave vijon vlerësimi i punës së tyre.

Numri i pjesëmarrësve nuk është i kufizuar. Të gjithë qytetaret dhe qytetarët e intersuar mund të paraqiten përmes plotësimit të formularit onlajn ose përmes adresës elektronike [email protected], me biografi të shkurtë dhe letër motivimi (maksimumi nga 10 rreshta)në të cilat kandidatët  shkurtimisht do t’i përshkruajnë shkathtësitë e tyre dhe do të shprehin gatishmëri për pjesëmarrje në seminar.

Për informata plotësuese të interesuarit mund të paraqiten në 02/5209176, të shkruajnë mesazh në [email protected] ose në Fejsbuk faqen Citizen. Journalists.

Për më tepër informata lidhur me projektin dhe aktivitetet e gazetarëve qytetarë, pëlqeni Fejsbuk faqen Citizen.Journalists.MK dhe vizitoni ueb faqen www.clp.mk.

Gazetaria qytetare është valë e re e lirisë mediatike që e promovon informimin objektiv dhe të pacensuruar anembanë botës  dhe duke i shfrytëzuar përfitimet teknologjike depërton deri te opinioni dhe rrjetet sociale, më shpejtë se mediat tradicionale.

Projekti “Objektivi qytetar” është i mbështetur nga National Endowment for Democracy.

This post is also available in: MacedonianEnglish