НСДП: Да видиме кој колку тежи

Време е да го смениме изборниот модел, и овој и претходниот веќе го дадоа дадоа придонес, смета Владимир Трајковски од НСДП.

„Се залагаме за итна реформа на изборниот модел и сметаме дека овој модел би бил најдобар за помалите партии, затоа што 20,30 или 40 лјади гласови би се преточиле во мандати и тие би добиле политичка тежина. Така ќе видиме кој колку тежи“ смета Трајковски.

Тој нагласува дека менувањето на изборниот модел не смее да биде детска игра, туку во процесот мора да бидат вклучени стручњаци, професори и академици.

This post is also available in: English