Дали изборната „чаша“ е половина празна или половина полна, зависи од тоа колку сте жеден

Ако се суди според доцната вечерна постизборната атмосфера во двата централни изборни штаба – во оној на СДСМ потраорна, а во ВМРО-ДПМНЕ пославеничка – опозицијата и во конечното пребројување на гласовите ќе забележи подобри резултати од власта