Живкова: Секој ден да ни биде ден за борба и унапредување на човековите права

Симон М. Живкова, активистка и соработничка на ЦИВИЛ, по повод Меѓународниот ден на човекови права и 20 годишнината на ЦИВИЛ, на Фестивалот на слободата потсети за важноста на Универзалната декларација за човекови права.

По тој повод таа ја прочита Преамбулата од Декларацијата која ги истакнува причините и одгворите зошто пред 71 година бил потребен еден ваков документ.

„Секој ден да ни биде ден за борба и унапредување на човековите права“, порача Живкова.

Б. Ј.

Камера: Атанас Петровски
Монтажа: Ариан Мехмети