Последниот попис во земјава беше спроведен во 2002 година, додека обидот за попис во 2011 година беше неславно прекинат заради политизација на процесот. Новата влада планира попис во април 2021 година. Предлог-законот е во собраниска процедура и чека на гласање.

монтажа: Ариан Мехмети