Смрт за омразата!

На еден од ѕидовите во ГТЦ имаше натпис со говор на омраза, каде што пишуваше „Смрт за Ш......“, но наместо на тој натпис да се врати со иста или слична порака (како во многу случаи), овој пат некој/а граѓанин/ка реши на говорот на омраза да му стави крај и тоа на многу креативен начин. Тој/таа врз зборот „Шиптари“ напиша „Смрт за омразата“...

Фотографијата ја испрати граѓанскиот новинар Емрах Реџепи.

This post is also available in: AlbanianEnglish