СКЕН – политички видео магазин: Црна пропаганда - закана за демократијата

Граѓаните постојано се бомбардираат со лажни вести и дезинформации.  Оваа издание на СКЕН политчки видео магазин го посветивме на лажните вести што служат како масовно политичко оружје, особено во политичките кампањи што се водат по социјалните мрежи.

Токму за влијанието на црната пропаганда, лажните вести и дезинформациите како закана за демократијата зборуваа Марјан Забрчанец, национален координатор за стратегиски комуникации во Влада, Славјанка Петровска, заменик министерка за внатрешни работи и професорката Јасна Бачовска.

Д. Муратов
камера: А. Петровски
монтажа: Б. Јордановска