СКЕН: Пандемија - културата на колена

Култура во време на корона и борбата на културните работници. Изведувачките уметности на работ на опстанокот го остава отворено прашањето дали културата е мртва.

Во оваа издание на СКЕН - политички видео магазин на оваа тема говорат Јасмина Никуљска од Министерство за култура, Оливер Белопета, Скопје џез фестивал, Ирена Стеријоска, режисерка, Никола Наумоски од Град Скопје и Трајко Симоновски, музичар, Здружение на музичари „Музика сега“.

Камера: Атанас Петровски
Монтажа: Ариан Мехмети