СКЕН: Одговорноста, етиката и професионализмот во медиумите наспроти лажните вести и говорот на омраза(втор дел)

Како против лажните вести, дезинформации и говор на омраза, како да го вратиме сјајот на новинарството и професионализмот во медиумите кои ќе бидат одговорни, како пред себе, така и пред јавноста, беше тема на која разговаравме со новинарите Зоран Иванов, Војо Маневски, Иван Бојаџиски и Џабир Дерала од ЦИВИЛ.

Темата ја продолжуваме и во вториот дел од СКЕН – политички видео магазин: Одговорноста, етиката и професионализмот во медиумите наспроти лажните вести и говорот на омраза.

Б. Ј.

камера и монтажа: Ариан Мехмети