Панел: Одговорност, професионализам и етика во медиуми наспроти лажни вести, дезинформации и говор на омраза

Панел дискусијата „Одговорност, професионализам и етика во медиумите насрпто говор на омраза и лажни вести“, се одржа во Штип на маргините на семинарот за транспарентни и одговорни политички процеси во организација на ЦИВИЛ.

На панелот зборуваа искусните новинари Зоран Иванов, Војо Маневски и Иван Бојаџиски, како и Биљана Јордановска и Џабир Дерала од ЦИВИЛ.

камера: Ариан Мехмети
монтажа: Б. Јордановска