Силно полициско обезбедување околу Собранието пред гласањето на уставните измени

Силно полициско обезбедување и борни коли се распоредени околу Собранието на Република Македонија, додека се очекува да започне седницата за изгласување на уставните измени, вели анонимен граѓански новинар.

 

Пред Собранието трет ден протестираат неколкумина граѓани кои се против договорот од Преспа за промена на името.

За промена на името треба да гласаат најмалку 80 пратеници.

This post is also available in: Albanian