Штипската јавност вознемирена: Дали на повидок е кластер на Мицкоски во Штип?

На социјалните мрежи се појавија неколку прашања во врска со ризичното однесување на Мицкоски од ВМРО-ДПМНЕ. Имено, се работи за прашања што се однесуваат на локалното партиско раководство во Штип.

Прашањата се:

Дали претставници од локалното партиско раководство на ВМРО-ДПМНЕ во Штип се заразени од коронавирусот?

Дали се одржувале редовни партиски состаноци на кои биле и заразените?

Дали на состаноците се почитуваат мерките за заштита?

Дали на повидок е кластер на Мицкоски поради одржување овие состаноци на локалното партиско раководство? 

Понатаму, во истата објава, им се посакува добро здравје на сите што настрадале од ваквото однесување во партијата и со лесно да поминат со вирусот во потврдените случаи.

Со оглед на тоа дека во јавноста се стекнува впечаток дека Мицкоски и дружината намерно не ги почитуваат мерките, граѓаните заслужуваат одговори на поставените прашања“ – завршува граѓанката во својата објава на Фејсбук.

Д. Е.