Државата да се грижи повеќе за децата со инвалидитет

Надлежните институции, односно политичарите треба повеќе да посветат внимание и помош за децата со инвалидитет, како и за нивните родители, вели една граѓанка. 

„Меѓутоа, државата не се грижи за родителите на лицата со посебни потреби, ниту за хигиената во градот, а ниту за безбедноста во автобусите. Ако ти треба превоз со автобус не си сигурен дали некој ќе те сопне, дали ќе ти се равика или ќе ти ја извалка гардаробата“, додава таа.

Tекст и камера: Дехран Муратов
Монтажа: Ариан Мехмети