Ризаов: Компромис со Бугарија е корисен за двете страни

Во емисијата ДИСТРИКТ интервју на Зоран Иванов со Ерол Ризаов.

Во емисијата ДИСТРИКТ на ЦИВИЛ Медиа интервју на Зоран Иванов со Ерол Ризаов.

Ерол Ризаов, долгогодишен новинар, уредник добитник на наградата на ЗНМ за животно дело.

Тројца претседатели на држава и првиот човек на МАНУ на едни место – предизборно случајно или смислен „пакет“; Дали, кога, која од партиските елити и зошто скршна од македонскиот развоен пат во изминативе три декади; Преспанскиот – што доби, што загуби Македонија, а што Грција; Македонско – бугарските актуелни релации, ќе ја крене ли набрзо Софија ЕУ рампата; Од европски Брисел за нас и морковот и стапот, што за Бугарија; Македонската мултиклултура – уште колке е далеку од проекцијата „Едно општество за сите“.

камера: Атанас Петровски
монтажа: Ариан Мехмети