Политичка злоупотреба на детска манифестација

Во саботата на плоштадот Македонија во Скопје се одржа детска манифестација „Априлијада - Скопје се смее“. Освен во знакот на шегата манифестацијата помина и во знакот на политиката.

Од фотографиите кои ни ги испрати граѓански новинар кој сакаше да остане анонимен, се гледа бината на која се поставени црвени и жолти ленти, кои во изминативе месец дена се симбол на иницијативата „За заедничка Македонија“, која протестира во одбрана на криминалите на ВМРО-ДПМНЕ.

 

This post is also available in: AlbanianEnglish